1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 97/B, Tel.: + 36 1 252 1421
Kiwa Dental Fogászati Klinika
  Főoldal    Fogászat    Kapcsolat    Fogászati kezelések    Fogpótlások anyagai    Fogpótlások típusai    Árak
A fogászat speciális területe a fogpótlásKoronák, hidak, csapos felépítmények, fogsorok, inlay-k...
Rögzített fogpótlások
Minden olyan esetben, amikor egy meglévő fognak egy bizonyos részét pótoljuk, egy vagy több foghiányt pótolunk, vagy teljes foghiányt állítunk helyre, mindig fogpótlásról beszélünk.

Tapasztalt orvosaink és a klinikával egy épületben levő kiváló laborháttér (fogtechnikus mesterek) várják Önt/ várnak Téged! Kérjen/ Kérj időpontot most!


A hiányzó fogak pótlása fontos, ennek hiányában ugyanis a meglevő fogak, a fogágy és a megmaradt fogak túlterhelődésének következtében az állkapocsízület súlyos, az idő előrehaladtával visszafordíthatatlan károsodásokat szenved.


A szájban levő fogak számának függvényében rögzített (korona, híd), kivehető (teljes vagy részleges) illetve kombinált fogpótlás készülhet.


A korona a fog látható részét borító esztétikus fogpótlás. A fog nagymértékű roncsolódása esetén vagy esztétikai zavarok helyreállítására szoktuk készíteni ( elszíneződött fogak, formai korrekciók ). Anyaga szerint lehet fémkerámiai korona (fém alapú porcelán leplezésű korona) valamint fémmentes korona (cirkónium-oxid).


A hiányzó fogat pótló egyik legelterjedtebb megoldás a híd amikor a fogpótlást a hiány melletti lecsiszolt fog(ak)ra rögzítjük. Anyaga a koronákhoz hasonlóan lehet fémkerámia vagy cirkónium.

Bizonyos esetekben lehetőség van ún. inlay elhorgonyzású hidak („csiszolás nélküli hidak") készítésére. Ebben az esetben a fogat nem szükséges lecsiszolni, a rögzítést a szomszédos fogakban kialakított üregek biztosítják. Készítése kimondottan előnyös ha a hiány melletti fogak tömöttek vagy szuvasak.


Az utóbbi években egyre inkább elterjedőben vannak az implantációs fogpótlások . Sikeresen alkalmazhatók 1-1 fog hiánya esetén amikor a szomszédos fogak épek és a páciens nem szeretné lecsiszoltatni őket. Indikációs területe az egy vagy- kétoldali sorvégi hiányok.

Forradalmian új megoldást jelent az implantátumokkal megnövelt teljes alsó fogsor stabilizálása. Teljes foghiány esetén sokszor jó fogsor készítése a rögzítőtényezők hiánya miatt lehetetlen. Erre jelent megoldást az alsó állcsont területére beültetett implantátum amelyre mind funkcionálisan mint esztétikailag kiváló fogsor készíthető.


Amennyiben a szájban kevés fog van vagy teljes fogatlanság este áll fenn úgy a foghiányt részleges vagy teljes lemezes fogpótlással (fogsor) lehet korrigálni.

A sorvégi hiányok (ha a hátsó fogak hiányoznak) esetén kitűnő alternatíva a kombinált fogpótlás amely mind esztétikailag mind funkcionálisan kiváló eredményt ad. A rögzített és a kivehető rész találkozása a külvilág számára nem észrevehető és a fogsor rendkívül fix.

Árak
Porcelán korona vagy tag (fémkerámia)60.000 Ft - 60.000 Ft
Porcelán korona vagy tag implantátumra (fémkerámia)70.000 Ft
Porcelán korona aranyra égetve70.000 Ft + aranyár
Porcelán korona galván aranyra (arannyal együtt)85.000 Ft
Porcelán korona titán vázra70.000 Ft + titánár
Ideiglenes korona10.000 Ft
Korona levétele / db10.000 Ft
Öntött csap30.000 Ft
Öntött fémkorona40.000 Ft
Öntött aranykorona40.000 Ft + aranyár
Garancia
Diagnosztika
Szájhigiénia
Fogmegtartó kezelések
Fogágybetegségek kezelése
Esztétikai fogászat
Szájsebészet
Implantáció - Műgyökér beültetés
Rögzített fogpótlások
Kivehető fogpótlások
Kivehető fogsor javítások
Fogékszer
Fogfehérítés
Fogszabályozás
Gyermekfogászat
Kezelések, szolgáltatások ártáblázata
FőoldalKapcsolatCopyright