1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 97/B, Tel.: + 36 1 252 1421
Kiwa Dental Fogászati Klinika
  Főoldal    Fogászat    Kapcsolat    Fogászati kezelések    Fogpótlások anyagai    Fogpótlások típusai    Árak
Professzionális szájhigiéniai kezelésekMotiválás, fogápolási és fogmosási technikák bemutatása
Szájhigiénia
A megfelelő szájhigiénia, szájápolás elsajátítása fontos feladat, hiánya esetén mind a fogazatot mind a fogágyat súlyos betegségek támadhatják meg.

A fogszuvasodás kialakulásában, a fogkőképződésben és a fogínysorvadással járó megbetegedésekben döntő szerepe van a nem helyes szájápolásnak.


Az alapos és rendszeres fogmosáson felül fontos a fogközök és a nyelv tisztítása is. A fogpótlások és a rögzített fogszabályozók különös figyelmet igényelnek, tisztításukhoz speciális tisztítóeszközök léteznek (kis kefék, superfloss).


A fogkő felhalmozódása az esztétikai problémákon túl kiemelkedő jelentőségű a fogínygyulladás, a fogínysorvadás kialakulásában.

Rendelőnkben a professzionális szájhigiénés kezelés keretében a fogkő eltávolítását a fogfelszínek polírozása követi. A rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen hiszen a fogágybetegség a kezdeti stádiumban még jól kezelhető és korában tartható.

 

Néhány megfontolandó tanács és információ a megfelelő szájhigiénés szokás kialakításához:

 

- egészen pici kortól a szülők személyes játékos példamutatásával és motiválásával szoktatjuk-tanítjuk gyermekeinket a helyes fogápolásra

 

- a napi kétszeri alapos fogmosás elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink mindig (plakk) lepedékmentesek legyenek. A fogmosás után már pár óra elteltével elkezdődik a plakk képződése. A fogak kicsi barázdáiban, fogközökben és a fogak-íny kontúrjában tud a leghamarabb "megkapaszkodni", és e plakk maradványok elmeszesedve fogkővé alakulnak, majd elkezdődik a fogágy gyulladása, leépülése, fogszuvasodás kialakulása

 

- a fogkefe feje lehetőleg kisméretű, sörtéi lekerekített végűek, keménysége puha vagy közepes, sűrű csomózású legyen

 

- olyan fogkrémet válasszunk, ami összetétele szerint tisztító hatása mellett olyan hatóanyagokat tartalmaz, ami véd a fogszuvasodástól, megelőzi az ínygyulladást, gátolja a fogkő képződését. Kisgyerekeknél beszélje meg fogorvosával, hogy milyen fogkrémet használjanak.

 

- kevéssé hozzáférhető helyeken, szorosan érintkező fogaknál, fogpótlásoknál és környezetükben használjon fogselymet, fogköztisztító kefét, szájzuhanyt.

 

- minden hiányzó kérdésre, készséggel állunk rendelkezésére

 

- panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát! 

Árak
Professzionális fogkő- eltávolítás, polírozás (állcsontonként) 15.000 Ft
Professzionális, többfunkciós elektromos fogkefe35.000 Ft - 45.000 Ft
Garancia
Diagnosztika
Szájhigiénia
Fogmegtartó kezelések
Fogágybetegségek kezelése
Esztétikai fogászat
Szájsebészet
Implantáció - Műgyökér beültetés
Rögzített fogpótlások
Kivehető fogpótlások
Kivehető fogsor javítások
Fogékszer
Fogfehérítés
Fogszabályozás
Gyermekfogászat
Kezelések, szolgáltatások ártáblázata
FőoldalKapcsolatCopyright